Friday, December 30, 2011

bestfriend..

is it true that perempuan ngan laki can never be friends?i mean bestfriend / closefriend / goodfriend and paling tepat skali nak cakap,bestfriend forever until the end without ada rasa sayang lebih daripada bestfren la..yang betul2 rapat like ko layan die macam die member pompuan ko yang lain (bagi perempuan la)..*gay tak dikira okeyyyyyyy

i used to think opkos la boleh..but malam semalam duk gayut ngan abang aku buat aku terfikir balik benda ni..and moy pon pernah cakap,kalo ada la laki ngan pompuan best friend,mesti salah sorang daripada 2ekor tu yang ada crush kat yang sorang lagi tu..and aku tak menafikan benda tu..sebab memang majoriti semua member2 aku yang rapat ngan member die yang lain jantina,end up jadi balak-awek or abang-adik angkat..

dulu2 aku fikir,bole je laki pompuan jadi member baik sebab aku sendiri ada member baik laki..i mean,yang memang betul2 la rapat ngan aku,tempat aku gtaw masalah aku,tempat aku merepek,tempat aku nanges,tempat aku geli2 *erkk..lepas gayut ngan abang aku tu,terus aku teringat..

contoh laki ngn pompuan yang rapat tak menjadi adalah aku sendiri..takyah nak cri contoh jauh2 aih..
aku ngan kambing asalnya kawan rapat *kowt..and skang,da jadi abang aku pon..same goes to slug..we used to be rapat, and now..kitorang jadi ape..aku pon tak taw la nak cakap camne *sigh..

contoh member aku lak..yus ngan mira..dulu rapat je..mane je die pergi,mesti ade lagi sekor tu..sampai orang keliling dak dok kenen2kan diorang..mira pon salu la meluahkan kat aku.."kitorang kawan je"..aku pon memang percaya r cakap mira sebab memang masa tu aku still fikir tak mustahil laki pompuan jadi kawan baik..its not like aku terpaksa percaya..memang aku caya and memang betul pon..tapi skang..kapel jugakkkkkkk..kekeke..moy pon camtu gak..err,tapi aku rasa yang tu sensitip kot nak citer kat cni..hee

and aku pon baru pas interview junior aku neyh..mula2 die kate boleh je..and aku tanya lagi boleh ke jadi bestfren forever without develop any feeling2 jiwang gitteww..tang tu die cakap agak susah r..

see?







Thursday, November 3, 2011

diamnya aku,tak bermakna aku salah


pot pet nya kau,tak bermakna kau betul

selagi aku tak diam,selagi tu kau pot pet..

pening kepala aku nak dengar apa yang ko pot pet kan tu..

bila aku diam,ko tersenyum suka fikirkan ko betul..

aku tergelak tengok ko fikir yang ko betul

bodohkan diri sendiri je...heh

Wednesday, October 5, 2011

aurat dan sukan..

there's something that have been bothering me for quite sometime..i've wanted to ask my roommates but i faggot forgot..hehehe..sebab asal nampak muka diorang je aku terlupa..nampak muka diorang je aku terlupa..so,bagi nak mengelakkan aku terlupa lagi,aku pon taip la kat sini..

ni pasal aurat dan sukan..aku tak ingat tahun bila,aku ada terbaca kat surat khabar pasal Roqaya Al-Gassra..she was one of the first women to represent Bahrain at the Olympic Games, by taking part in the women's 100 metres sprint at the 2004 Summer Olympics in Athens..she ran with a head scarf and her body fully covered..i was really impressed..

Roqaya Al-Gassra

dan aku pon ada baca blog senior aku yang ada sentuh pasal aurat dan sukan..dia letak sekali gambar2 atlit yang menutup aurat..







 pastu skang ni pulak nga hawt yang tak brape hawt pasal pompuan skang ni dok pakai tudung sebab fesyen n bukan sebab tuntutan agama dan menyebabkan pemakaian baju2 yang agak merepek la bagi aku dan maka keluar la statement macam gambar kat bawah ni..


statement beliau adalah



Bersukan bukan ALASAN untuk MENDEDAHKAN AURAT. Pakai tight panjang & hand sock dan sempurnakan pemakaian tudung tak menghalang kita untuk naik podium sebagai pemenang.

that is soooooo true..seriously,aku takde niat nak banned ke ape an..aku cuma tertanya2..diulang, TERTANYA-TANYA..

aku setuju dengan statement tu..cuma yang buat aku tertanya2 selama ni,pemakaian tight panjang & hand sock,seperti gambar2 atlit di atas,adakah ianya menepati syara'?sebab kalau pakai tight,bukankah ianya seperti membalut aurat dan bukannya menutup aurat?pemakaian tudung yang sempurna adalah tidak jarang dan menutupi dada..dengan memasukkan tudung dalam baju,adakah ianya dikira menutupi dada?

hamek ko punya bahasa skem baekkkkk punya *buat gaya ala2 zizan nganjing dafi af*hohoho..

sekali lagi aku nak tekankan,aku tertanya-tanya..which means,aku BERTANYA..

orang cakap, malu bertanya sesat jalan..aku tau aku tak tutup aurat, tak pakai tudung pon..orang akan cakap, watpe ko nak taw sangat?ko pakai tudung pon tak la derrr..


well, aku nak bagi contoh la an..ni CONTOH je aw..

orang yang tak solat,dia takleh tanya pasal detail2 yang ada dalam solat ke?

orang yang tak pose, dia takleh taw pasal pose ke?

orang yang tak berak, dia takleh taw cara2 nak cuci pungkoq ke?*oppss..sensitip sangat ke soalan aku ni?hohoho..

ok..tu je yang aku TERTANYA-TANYA sebenarnya..ada tak contoh atlit yang BETUL2 menutup aurat?tanya je..athlete,and i mean by REALLLLLLL athlete..






p/s : kena banyak kali state kan bertanya/tertanya2 tu sebab ada certain orang tak paham bahasa antara pertanyaan dengan cari gadoh..hohoho




Tuesday, August 9, 2011

demmit

huk aloh..bukannya aku nak banned pekerja yang kat bahagian perkhidmatan ke ape..tapi memang tu yang ditunjukkan kat aku..because nila one drop, spoil milk sebelanga,u know..

minggu ni intake aku ade task wat battle study..each group ade r tajuk masing2 and group aku dapat tajuk 'pendaratan jepun di kota bharu'..kerja aku cari buku rujukan kat library je la..semalam dah usha2 r kat library upnm tuh,dapat la buku barang 2-3bijik..nak pinjam,tak bawak kad matrik lak..so aku tulis je r no siri buku tu biar senang aku nak cari sok yakni hari ni..

pastu lepas pt (stands for physical training) tadi, pergi klas buat discussion pasal esaimen tu la..aku boleh lupa plak nak bawak kad matrik aku..terpaksa la menapak balik bilik jap walaupon penat pt tadi tak brape nak hilang lagi..*claim2*..pastu gi library lak..poie la moncarik buku yang den dah save semalam..da jumpo,setel..poie kaunter pinjam buku,sampai..lotak ateh kaunter,abang library tu usha den polek yo..den pon koba an la nak pinjam buku..kek kaunter tu ado 2 abang library..duo2 jawap bondo yang samo dongan cagho yang lain..soghang ok..tang soghang lagi tu,ngan suara mental nye,memang takdo etika kojo kek bahagian perkhidmatan ah sonang cito..

yang ok : eh,takleh pinjam buku la dik..system down,letrik takde..

yang mental : mane boleh pinjam buku..kan elektrik takde,system down..mane leh pinjam..

memang diorang jawab benda yang sama..cara tu yang lain..mana la aku taw library tu panas sebab tak de letrik..kot la aircond rosak ke..upnm punya facilities ni memang pelik2 sket..lagipon kalau nak bukak lampu,dalam library tu dah cukup terang dah aku rasa..cermin je keliling dinding tuh..system down?memang aku taw pon yang system tu tengah down sebab aku yang guna pc tuh.huh!

last2 aku pon fikir positive la..agaknya abang tu fedap kot nak cakap banyak2 kali sebab ramai yang nak pinjam buku..haa..dah tu tak boleh ke tulis atas kertas a4 ke,pastu tampal kat depan kaunter tu..so,takde la fedap sangat takyah cakap banyak2 kali..kan kan kan??tengok,aku da mental masa sendiri dah..*demmit

Saturday, July 30, 2011

ehem2...

hepi birthday to me...
hepi birthday to me...
hepi birthday to syeka...
hepi birthday to me...

*clap clap clap*


pada tanggal 25 julai yang lalu,*skema hanjing aku punya ayat* ganjillah umur aku mencecah 21..hari tu pon aku tak harap sangat la pape hadiah..hadiah yang paling aku harapkan pon 'semoga aku dapat lalui hari tu dengan penuh ketenangan'..hohoho

masa tu kitorang baru setel latihan menembak waktu malam..habis dalam 12malam lebih..tu yang tetiba dapat wish dari fatah masa dalam baris..
memandangkan tempat aku belajar ni,ada certain budak laki yang buta gender tak reti nak bezakan pompuan ngan laki,yakni tak berapa nak pandang aku sebagai perempuan,maka aku amatlah berharap makhluk2 tu tak humban aku ke dalam longkang..lagi2 kucai dah bising2 tanya longkang dekat2 ngan kitorang tu bersih ke tak..

dan memandangkan aku pernah ada pengalaman kena campak dalam kolam renang masa function course tahun lepas walaupon aku la satu2nya ladies dalam batch kitorang dalam course tu, *pedulik hapa diorang..kijam tol..wuwuwu* tak mustahil aku akan dimasukkan dalam longkang..hohoho..woih!!!masa tu dah tengah malam..kalo aku ternampak benda2 yang tak sepatutnya kat dalam longkang tu camne?kena sorok kat dalam longkang tu ke..haaa..sapa yang susah?korangggggg jugak..muhahahaha

keesokan paginya,tarikh yang sama la an,ada cuci senjata pulokkk..pakai poncho fatah..still dia bising2 lagi nak suh aku buat function..hohoho..

pemandangan yang boleh tengok masa cuci senjata..hohoho

daddy AZMI nampak macam budak kecik yang dapat mainan je..nampak kecik je..padahal muscle tuhhhhh..
p/s : word AZMI hendaklah dibaca dengan suara yang besar lagi garau..hoho







pemandangan apabila senjata dah abes cuci..mana tak nye,balik dari lapang sasar pukul 1 kowttttt..1am..diulangi,1 a.m..bukan 1 pm,tapi 1 am..haa~




yang ni memang tengah takde keje jadikan barrel as mikrofon..mentang2la ko punya da abes cuci..chettt!! *jeles2*


abaikan feremfuan yang tengah bajet karaoke ni..sila fokus kat manusia belakang tu..penuhkan pipi die?hehehe..oke,takde motip..

. . . . . . .

malamnye plop mase tengah golek2 dari katil ke katil sorang2 sebab rumet 2ekor p dating kat cafe sambil tunggu masa function ladies 08 nak start..apa barang dating kat cafe..tengok cam aku..dating kat pizza hut..wayang..boleh buat maksiat some more..muahahaha.. *erk*
k r,sambung balik citer..mase tengah golek2 atas katil,got a call from tn rambo a.k.a laki moi..takkan la moy tido kot nak mintak tolong kejutkan budak kecik tuh..bukan diorang ngah berjimbit ke..rupenya,nak cakap ada senior nak jumpa kat cafe sekarang..hohoho vitamin b6 ada 48 pisangggg *tak massaaiiii*.. aku pon siap2 dengan kadar yang segera..keh keh keh..sampai2 je........


tadaaaa!!!!!!

hepi birthday to me...
hepi birthday to me...
hepi birthday to syeka...
hepi birthday to me...

wuhuuuu!!!!!
lilin berdasarkan ketinggian dan kebesaran kitorang erk..tu la ko mira,sape suh ko buat perbandingan saiz lilin..aku ponnnnnnn apa lagi..tekan lilin tu biar terbenam lebih kat dalam kek tu,biar aku dapat buat perbandingan ketinggian lak..hihihi :p


*kill kill die die die*


 lidah tu dah jadik habitat ye



mira ngan laki die jugak..aku rase diorang ni gadoh r sebab yus senyap je mase tu..hohoho

 moi ngan laki die
thanks to tn rambo,tolong makan banyak kek tu atas permintaan aku walaupon kena bahan dengan budak kecik 2orang tuh..*sori tuan* ngehehehe

untuk blackbewwy torch,kite kena la senyum dengan ikhlas..kikiki


Saturday, July 23, 2011

ape pon tak boleh...

now,i'm kind of not allowed to say anything about what i think. i'm just saying it to express myself and hoping for some response or if there's no response at all,it's fine by me,but guilty is not one of them. and now,if i said something,i always ended up hurting someone's feeling or make them feel guilty..

so after this,i think i 'll be only talking craps..hohoho..bukannya start aritu je aku baru fikir hal ni..*padahal takde r hal sangat pon..tapi sebelum2 ni pon da banyak kali dah aku terbuat cenggini..so, everytime aku baca entri ni, benda ni akan mengingatkan diri aku supaya kontrol apa yang aku nak cakap secara serius..

lately ni memang aku cepat tacing lak hal2 gini..serious motha fcuking shit, aku rindu sangat masa aku muda mudi dulu..hati kering *kowtttt..i miss my oldself..yang aku pasan, sejak ade mr dagu yang dah di upgrade status die dalam hidup aku ni la, aku da berubah sketttttttttttttt..senior aku pernah cakap yg cinta boleh wat perempuan berubah @ perempuan akan berubah sebab cinta @ something like that laaa..*geli geli geleman gelimat haku aih!!!! but still,aku tak suka..aku nak aku yang dulu..should i break up with him to get the old me back?huwaaaaaaaaaaa!!!!!!

Wednesday, June 29, 2011

aku bertahan ngan ko sebab i'm giving myself a chance to get to know you..tapi tadi..bajet gua nak malu bila lu naikkan suara kat gua..GI MAMPOS SAMA KO!!!!aku kan pompuan yang tak tau malu..kan kan kan..ke ko tak dapat cukup perhatian lagi?ko nak semua orang pandang kat ko?dah tak cukup kasih sayang dah?then,jangan babitkan aku..memang ko sorang je kat dalam dunia ni xdapat perhatian.. BULLSHIT LA U!!

Friday, June 24, 2011

kaklong......
aku rindu ko...huhu


sumpah rindu gillerrrrr...
hehe..k bye

Thursday, May 26, 2011

Ak nk berkarang..Hahaha

"Debukkk!!" bunyi seaakan sebuah nangka yang telah masak lagi ranum jatuh ke bumi, tetapi malangnye ini bukannya nangka......Aiman bangun dengan penuh penderitaan setelah dihentak oleh beberapa orang yang amat membencinye..Aiman seorang insan yang malang, dari azali lagi aiman terkenal dengan nasib malang nye..dah la tingkatan 4 baru reti membaca, muke pon tak berape nk cantik sampai kan budak kecil yang melihat aiman, bermimpi ngeri pada malam hari...



berserta dengan kekurangn ini adalah kemiskinan..keluarga aiman bukan nye orang berada juge bukan orang yang sederhana..tetapi mereka fakir miskin..lagi teruk dari miskin...memang malang nasib aiman..budak2 kampung sering memukul dan menghentak aiman tanpa sebarang sebab, terlintas sahaja aiman pada pandangn mereka dan selang beberapa saat aiman sudah terlentang diterajang oleh budak2 kampung..



tetapi, nasib baek la aiman nie bodo..die tak dapat mengerti bahawa dirinye malang dan terus menjalani hidupan harian nye yang seumpama binatang dengan hati yang penuh tanda tanye..



"kenapalah mereka selalu belasah aku" aiman berkata kata di dalam hati.."mungkin diorang saje nak bergurau kot..tapi...sakit sangat...huhu"...



selepas di hentak oleh beberapa pemuda kampung, aiman berjalan ke rumahnye yang terletak di tepi tasik.."Aiman da makan?" ibu aiman bertanye sambil bercucuk tanam.."dah mak.."aiman menjawab dengan perlahan.."eh, aiman makan ape?" ibu aiman bertanye dengan nada yang pelik.."seingat ibu aiman tak makan ape2 dari pagi tadi..""tadi kawan aiman belanja makan mak" aiman mencelah sambil dalam hati aiman berkata " belanje makan penumbuk..." Aiman  bergegas ke bilik nye sambil tangan menekap ke muke..lebam...muke aiman sudah tidak seperti muke seorang manusia disebabkan lebam akibat ditumbuk..aiman pilu...melihat muke nye yang hancur..



"Aimannnnn!!, sarah dtg niee!!" ibu aiman memanggil..



"hah?? Sarah!!" aiman tersentak..



seluruh kesakitan dan kepiluan yang aiman alami sebentar tadi hilang bak ditiup angin apabila kedengaran nama sarah...dengan pantas aiman menyalin pakaiannye dan pergi membasuh muke..dengan hati yang penuh keriangan dan kegembiraan die berlari ke arah sarah



"SARAH!!! saya rindu sarahhh!!!" aiman memeluk sarah dengan penuh perasaan..



aiman tidak mmpunyai saudara mara ataupun adik beradik..hanye ibu nye sahaja keluarga aiman di dalam dunia yang penuh kecelakaan ini...dan sarah...satu satunye sahabat aiman dari aiman kecil sampailah die besar panjang..sarah sentiasa berada di sisi aiman..mengajar aiman..jika tiada sarah, alamatnye tingkatan 4 pon aiman masih tak reti membace...



"knapa muke bengkak nie???...anak haram..nie mesti budak budak celaka tu yang buat kan..aku tibai sekor2 pasni!!" sarah berkata dengan lembut...



aiman hanye memandang tepat ke mata sarah, perempuan yang aiman memendam perasaan selama 15 tahun ini..segala sifat sarah adalah bertentangan dengan aiman..paham2 la maksud bertentangan nie ek..jika aiman bodo. sarah pandai, dan jika aiman fakir, sarah kaya n so on..



"nah, sarah ade bawak makanan untuk aiman..sarah tau aiman tak makan lagi.."



"eehhh, tadi aiman cakap dah makan" ibu aiman menyapa..



"makan penumbuk, makcik...."sarah menjawab...



"laaaaa..makan penumbuk.."ibu aiman beredar tanpa sebarang reaksi...Aiman hanye terkaku dan berdiam diri sambil tersengih sorang2 melihat sarah seperti sebuah patung yang tidak bernyawa...



"PANGG!!!"sebuah penampor jepon hinggap di muke aiman yang sememangnye sudah hancur itu dan aiman tersungkur jatoh ke bumi.."awat lu tersengih2?!!"herdik sarah dengan penuh keangkuhan.."bukan aku da pesan ke jangan peluk aku!!!" sambil tidak putus2 menampor muke aiman yang buruk itu.."gua tunggu er mak lu blah, nak hentak pala lu, bodo!!" ..kali ini kaki sarah pulak naek ke kepala aiman, sambil memijak2 kepala aiman yang  sudah berada diatas lantai..."mane barang datok aku yang aku suroh ko tibai tu???"



datok sarah adalah seorang pengkaji barang2 tinggalan sejarah yang paling masyur di nusantara ini..beliau seorang yang tegas,berprinsip dan keras kepala..tetapi yang mendatang kan kemushkilan adalah beliau sangat tertarik dan terpikat dengan aiman sehingga hanye aiman seorang sahaja yang dibenarkan memasuki bilik rahsia yang menyimpan barangan antik dan mistik serta buku2 yang sudah lenyap ditelan zaman...



"barang...tu ade..dalam bilik...." aiman merintih dalam kesakitan...sarah berlari pergi mendapatkan barang tersebut..aiman pon merangkak perlahan lahan ke tasik untuk membasuh darah yang mengalir di kepalanye...tiba tiba sarah muncul di belakangnye dengan muke yang mencuke, cuke pon tak masam macam muke sarah pada saat ini..



"......kotak ape ko amik nie......"



 "ni la kotak yang sarah nak tu,,aiman da bawak..." aiman menjawab dengan terketar ketar...



" KEPALA HOTAK KO!!!!"


sarah dengan pantas mencapai cangkul yg ditinggalkan oleh ibu aiman dan tanpa berpikir panjang, di hayun nye cangkul tersebut dengan harapan dapat melimpah kan darah aiman seperti seekor lembu yang disembelih.. cangkul tersebut terkena lutut aiman dan seperti mencangkul tanah, sarah menghayun cangkul itu berkali kali tanpa sekelumit  pon perasaan kasihan...aiman mengelupur dan terus mengelupur sambil merintih..



" maaf sarah....maaf...maaf...." tetapi tidak sedikit pon rintihan itu mengusik kalbu sarah yang bagaikan dirasuk syaitan dan iblis..



" mati ko anjing!!! anjing macam ko nie memang patut dilayan macam nie!!! mampos ko!!! KHAHAHA!!" sarah secara tiba tiba terbahak bahak ketawa melihat aiman yang tersiksa...



adegan ini berlangsung selama 10 minit dan semua orang tidak tahu bagaimana aiman masih bernyawa..sememangnye aiman dikurniakan nyawa yang liat macam seekor babi atau pon tenuk, eehh tidakkk, seperti seekor lipas yang tak reti reti nak mampos..



"mati la babi!!! kenapa ko taknak mati lagi nie!!!"sarah berang dengan keliatan nyawa aiman..." dan berlangsung lagi adegan ini selama 5 minit tetapi aiman masih taknak mati....



memang babi...sarah mula naik gila mencangkul aiman dan kemudian die mengumpul sepenuh tenaga nye untuk mencangkul kepala aiman yang keras macam batu tu..dengan mengangkat cangkul tersebut setinggi yang mungkin, sarah menghayun dengan sepenuh kekuatan yang dimilikinye



"AIMANNN!!!"



 sarah tersentak dan cangkul tersebut tidak mengenai kepala aiman...



"mari sini sekejapp!!" ibu aiman memanggil...



"babi la orang tua tu..."sarah membisik..



"makcik!!! aiman sibuk skit..jap ye sarah datang.." sarah membalas sambil meratap ke arah aiman



"..nasib baek mak ko panggil, lepas nie aku datang balik...siap ko babi!!"



sarah beredar dengan cepat...nyawa aiman terselamat seketika...nampaknye aiman tidak semalang yang kite sangka..nyawanye masih tidak mahu dan tidak mengerti untuk meninggalkan jasad aiman yang tidak lagi serupa jasad seorang manusia ...



aiman tidak mampu bergerak...die hendak melari kan diri seperti mana yang dilakukan nye sebelum ini..tetapi kecederaan die kali ini memang sangat parah..die tidak mampu untuk menggerak kan kaki nye, inikan untuk bangun dan melarikan diri...



aiman di ambang kematian..die seakan akan dapat melihat malaikat maut menunggu untuk mencabut nyawa nye dari tubuh...



"bila izrail...datang memanggil....jasad terkubur..di pembaringan..."



lagu ini terngiang ngiang dipikiran aiman...



"ya...aku nk mampos da..." aiman berkata  kata dalam hati...



die terpandang kotak kecil yang die tibai dari datok sarah..dan dengan perlahan lahan die mengambil kotak itu...dengan tangan yang dipenuhi darah..aiman cube membuke kotak tersebut...die berasa pelik kenape sarah tidak mahu kotak ini sedangkan kotak ini yang diminta oleh sarah..dan aiman sendiri bertanye kepada datok sarah adakah betul kotak ini yang sarah mahukan...kotak yang mampu menunaikn seribu permintaan....the Pandora....



kotak tersebut sudah dibasahi oleh darah aiman..dan aiman juga diambang nafas nye yang terakhir....tiba tiba....



GELAP...suasana secara tiba tiba menjadi gelap dan 
tiada sedikit pon cahaye kelihatan..gelap gelita..



aiman terkejut melihat suasana yang tiba-tiba bertukar dan lagi memeningkn kepala aiman adalah kecederaan nye turut hilang berserta dengan darah nye yang membasahi bju..



TAP...TAP...TAP..



bunyi tapak kaki seperti seseorang sedang menghampiri aiman kedengaran...aiman menggelupur ketakutan..



"sape lak yang nak tibai aku lagi nie..." aiman berkata di dalam hati... bunyi tapak kaki tersebut berhenti seketika...



"I AM THE GUARDIAN OF THE PANDORA"  tiba-tiba sebuah entiti yang besar dan tidak kelihatan berkata dengan nada yang sangat garau dan kasar seperti penyanyi lagu black metal...



aiman terpinga-pinga...tidak paham..maklumlah...tingkatan 4 baru reti membace, inikan paham omputeh..lagi la jauh...aiman senyap tanpa berkata ape ape...



lalu aiman teringat sarah pernah mengajar nye sesuatu jika die tersempak dengan omputeh, ape yang harus die cakap....dengan penuh keyakinan dan ketenangan berserta suara yang lantang..aiman berkata...







" I DONT UNDERSTAND SEPATAH HARAM!!!!" .....aiman tersenyum dengan bangga...




Bagaikan seekor tenuk di tengah bandar raye yang pesat lagi maju tanpa pokok pokok atau habitat yang sepatutnye seekor tenuk berada...penuh kekeliruan..serta terpegun dengan kepelikan dan ketidak sangkaan akan sesuatu peristiwa....begitulah perasaan entiti yang besar tersebut apabila mendengar jawapan yang dikemukakan aiman...



"NGAKK BUTOH SAMA ITU!!! APA KAU CUBE BICARA SIH. NGAK DITERIMA OLEH AKAL.." entiti tersebut membalas...



kali ini giliran aiman pula bagai kan tenuk di tengah tengah bandaraya...melihat aiman sebegitu rupa..entiti itu berkata..." OOHHHH, AKU INGAT KAN MAT INDON..RUPA NYA MELAYU...KAH KAH KAH HAHAHA!!!" entiti itu tiba tiba ketawa terbahak bahak...



aiman yang berada di dalam kekeliruan tidak tahu mengapakah entiti tersebut tibe tibe ketawa lalu aiman pon ketawa sekali.."Hahahahahah!!!! hahahahahah!!!"...sebaik sahaja aiman ketawa entiti tersebut terus mendiam kan diri nya....dan tinggal lah aiman ketawa sorang sorang.....penuh kehambaran.....









" AIMAN..KO MEMANG SIAL.." entiti itu bersuara... 








Bersambung.....

Monday, May 23, 2011

break you - marion raven



 from arina hasya :



INSTRUCTIONS:


1. Put your reading mp3/iTunes random.
2. For each question, press the next button to get the answer by your mp3/iTunes.
3. Write the title of the song that appears
4. Tag at least 5 of your friends in this article, and I in 6 (so I can see your results)
5. All tagged people must do the same.
6. Enjoy! ... Be surprised!







1. If we ask "How are you?" What do you respond?
     milikku - zahid
sememangnye..muhahaha



2. How would you describe you?
    hurt - christina aguilera
perghhh..memang menipu sangat la kowt




3. What do you love with a boy / girl?
hold it against me - britney spears
hah?sape paham soalan ni korek idong angkat tangan




4. How do you feel today?
superstar - jamelia
oo yeahhh bebeh..hahaha




5. What is your purpose in life?
beautiful - akon
wtf??




6. What is your motto?
    in the end - linkin park

7. What your friends think of you?
kembali terjalin - slam
rindu aku la tu..hohoho




8. What your parents think of you?
this girl - laza morgan
aku memang girl pon an..kan kan kan?hee



9. What do you think about often?  
famous last word - mcr
macam nak mati dah je..harap2 lom lagi la..huhu



10. What do you think of your best friend?
what do u want from me - adam lambert
hahaha..i want u..erk,lesbo??no no no



11. What is the story of your life?
     we r who we r - kesha
definitely soo true...




12. What will you do later?
perfect tw0 - auburn
macam da gatai nak nikah noo..mr dagu,jalankan tugas!!ngeh4




13. What do you think when you see someone you like?
 the way i are - timbaland
14. What do you dance at your wedding?
down - jaysean
style shialllll..hahaha



15. What will it play in your funeral?
numb - linkin park




16. What is your hobby?
seribu impian - casey
aku memang banyak impian pon..cume aku xtaw ape je..hehehe






17. What is your greatest fear?
firework - katy perry
pernah meletup kat jari..sebbek tak putus jari aku..tapii dengan semangat yang kental,aku teruskan lagi main menatang tu..hihihi
 
 
 
 
 
 
18. What is your biggest secret?
cinta seorang teman - bob af
takde r secret mane pon...





19. What are you doing?
dengar dengkur abah
-__-"




20. What do you think of your friends?
california girl remix - katy perry n kesha
 gedik giler member2 aku..hohoho

21. What title are you going to put this article?
break you - marion raven



22. What do you want to be when you grow up?
do it - nelly furtado
go with da flowwwwwwww


23. What are your hobbies?
mat ganja
opss..no no no no



24. What do you want now?
secrets - one republic




25. What drives you to do this?
bring me to life - evanescence
i'm dead?????noooooooooooo


suke hati sape2 je la nak buat ke tak..tiada paksaan dalam Islam..hohoho

Wednesday, May 18, 2011

camne kalau aku cakap aku minat golongan gay / bapok..what's my sexual orientation then?adakah itu menjadikan aku lesbo?ke normal?tapi memang aku suka orang2 camtu pon..hohoho




alamak, mr dagu gay r weyh..abang aku pon pernah ngaku yang die gay..





*demmit

Sunday, May 15, 2011

adek aku ngan hari guru...

sk ampangan sambut hari guru esok..teringat lak masa sekolah rendah dulu rase macam excited je nak bagi hadiah kat cekgu..konon nak tunjuk appreciation lebih kurang la an..same jugak r dengan adik kecik aku, nu'man..adik aku ni bising2 r nak kotak pen untuk isi hadiah die..

adek aku : abah, nu'man nak kotak..

abah : nak buat ape dengan kotak tu?

adek aku : nak hadiah pen untuk cikgu..esokkan hari guru..


mak aku pon menyampuk,
umi : mane nu'man dapat pen tu?

adek aku : nu'man jumpa kat atas.. *we live in a 2-storey terrace house

umi n abah :    -__-"



wahahahahahaha!!!!!!*aku gelak guling-guling




p/s : selamat hari guru cekgu2 aku kat sk ampangan, smk puteri seremban n sm teknik tuanku jaafar..hee

Friday, May 13, 2011

congratz..

ni yang payah an bila orang sekeliling ko da kenal ko sebagai orang yang kurang sifat keperempuanan an..everything yang ko cakap yang ade touching2 ni, orang pikir sebagai gurauan..tak amek serius..padahal memang aku seriously touching kowt..

serius aku rindukan ko..aku da tak kacau2 ko macam dulu sebab aku hormatkan awek ko yang tak suka tengok balak die kawan dengan orang yang lain jantina sampai korang gaduh sebab aku ade letak gambar kite dua..takpe,aku bagi password aku mintak ko yang deletekan sebab aku takleh online mase tu..

kita saling tak kontek mengontek,aku pikirkan awek ko je..padahal kite rapat dulu kowt baru ko kenal ngan awek ko..takpela, taknak la cakap yang ko lagi pentingkan awek dari member an..serba salah lak ko kang..

skang mentang2 la aku da lama tak contact ko, at least bagitau la perkembangan ko..lagi2 benda penting camtu..tup2 punyala lama ko da nikah,baru skang ko nak gitaw aku..sumpah siyes gua tacing bai..but it's ok..aku bukan sape2 lagi pada ko kan..takpe la ye..anyway, aku doakan bahagia ngan awek ko yakni isteri ko sekarang..aku doakan korang bahagia sampai ke anak cucu akhir hayat..doakan untuk aku jugak untuk ade jodoh ngan dagu..*tu pon kalo ade jodoh r..kalo takde,memang takleh nak watpe pon..hoho..dah ah..biar aku tacing sorang2..aku ade paper esok pagi, digital system design..

k salam..








p/s : aku benci dagu yang leh wat aku start rase tacing macing neyh!!bluwekkkkkkkkk

Tuesday, April 26, 2011

kepada kengkawan feremfuan aku..

even u have boyfriend or lover,
do not put too much hope on that person,
or to something that is not certain or just dont love him/her too much..
one day it'll break your heart your heart..


chewahhh..hehehe..tapi betul dowh..ramai gak r aku tengok member aku masa sekolah puteri dulu,menangis tak berlagu bila diorang kena main ngan balak diorang..menceceh2 air mata diorang..



takut lak aku nengok..takut nak ada balak sendiri ..takde r..some people say, learn from your own mistake..aku lak suka learn from other people's mistakes..so, tu yang buat aku lagi hati2 bila nak babitkan hati dan perasaan ni..aku taknak jadi menangis tak berlagu ni..kalo nak menangis pon,biarla kua lagu..at least lagu solei solei pon jadi r..but alhamdulillah,buat masa ni aku tak pernah lagi la rasa hancur luluh kuciwa patah hati tahap gaban..sorang kawan aku pernah cakap aku ego sebab tak rasa ape2 lepas aku break-up..ego ke aku?i guess it's because everytime i'm in a relationship with sumone, i prevent myself from falling in love with that person..amacam??bez kan formula aku?hehehe..it's like bila ex aku mintak clash, aku cakap wokkeh..no feeling

berbalik kepada cerita member aku kuciwa, aku rase eager sangat nak kenal ngan laki cmni owh..rasa macam menarik giller nak jadi member orang2 camni..nak taw cerita diorang..perangai diorang..rasa cam menarik giller ahh orang2 mcm tuh..hohoho..

Saturday, April 9, 2011

to my 'cannot be compared with' -__-"

today's ur 21st birthday..hepi bornday!!!

tak tau la nak bagi hadiah ape tuk besday ko ni..aku belikan bateri handset nak tak?ye r, bateri ko kan dah gilo..hehehe..ok done! aku bagi bateri nset as your birthday gift..

to 'cannot be compared with'...
nak dekat setahun dah ni..tapi ko tak ingat pon bila..wuwuwu T__T
naseb bek waktu ko lahir pon dekat2 je..takleh r nak kecik ati sangat..hohoho
lagi pon, ko sendiri boleh tak ingat tarikh ko keluar daripada perut ma..ada ke patut lahir 9hb, ko ingatkan 15hb..cacat ke apa..cian ma duk usung ko ke hulu ke hilir..dah r dagu ko tu boleh buat stok monkey rack *ini cendawan pendek yang cakap r, berat..lagi la ciannnnnnn kat ma..ok, ni aku yang cakap..muhahahaha

tetiba rasa nak letak gambar masa ko yang paling cam celaka ah..hehehe

tadaaaaaaa...

nape taste kita lain2 erk..ko suka gambar ni....



tapi aku lak suka gambar ni..hehe

ayg suke bila abg tnjuk f**k..tapi abg lak suke bila ayg yg tnjuk f**k..abg ni pelik r..huhu


ko pernah cakap...simpan gambar ni leklok..boleh tunjuk gambar kat anak cucu kite..
aku lak balas..tu pon kalau kite ade jodoh..hohoho..kan kan kan


tak tau nak cakap ape pasal ko, so aku cakap la pasal kite..hehehe..

tapi tu je r nak tulih..


happy birthday
slug!!!
hihihi

Tuesday, April 5, 2011

err..

sepulohhh.....


...



...





....





...




dua pulohhhhh


....









....



...





...




penohhhh..


osahh memang xdo kojo..

Sunday, April 3, 2011

i'm sorry bang..

ya Allah..please dont remind me of his tears..aku tak nak ingat lagi psl air mata dia..

abang,
aku tau aku takkan dapat faham apa perasaan ko..aku tak pernah rasa apa yang ko pernah rasa..aku tak pernah lalui ape yang ko lalui..

abang,
i'm sorry for not being there for u..i'm sorry for blaming u not telling me..i'm sorry for bukak cerita tu..kalau aku tau, aku takkan jawab soalan ko..salah aku sebab salahkan ko tak gitaw aku sampai aku tau cerita tu dari mulut orang lain..salah aku tak sms ko masa ko ngah sedeyh..i thought u need some time alone..i know u're blaming urself..sebab tu ko start balik dengan benda tu..

abang,
aku sayangkan ko aw..ko pernah touching aku lama sangat tak kontek ko..tapi aku mintak jangan jadikan benda tu sebab ko taknak ceritakan masalah ko kat aku..

oh god..please help him..tenangkanlah hati dia..

fasilitator..

ari jumaat aku follow abang aku ikut program hape tah kat Kem R******..dia jadi trainee kot..ikut member dia yang jadi fasi kat situ..oleh kerana kitorang nak lepak sama tanpa kacau program dia,maka aku pon ikut skali gi situ..takkan aku nak masuk bodo2 cmtu je kowt..jadi la trainee seludup..siap dapat vest some more..hehehehe..kem tu ala2 islamik sket,so aku dinasihatkan pleh abang aku awal2 lagi tuk pkai tudung..done..pastu pkai lengan pnjang..aku bukak beg aku,aku pon terfikir.........

ehhh, bila masa lak aku rajin nak pakai bju lengan panjang neyh..

so,memang aku tak bawak ah..sebbek abang aku ade bawak sweater..what-to-do meyh..terpaksa r pakai baju tu sepanjang malam..peluhnya toksah nak gebang r..sket je yang bertakung..ngehehehe..walaupon sket je, bau yang mahal tuh..tehee

tetiba ada lak orang yang panggil aku 'kak fasi'..perghhh,terkembang aku jap..rasa macam memang layak gler nk jadi pembimbing la segala bagai..yang gi kem tu budak2 sekolah rendah..tahun 5 ngan tahun 6 punyerrrrr..sangat kiut okayyyy..normally,i dont really like bdk kecik sebesar diorang..tapi yang ni,tah r..tetibe nampak kiut lak..tapi takleh nak wat ape pon..aku bukannya reti nak main ngan budak kecik pon..huhu..so, aku mampu senyum je r..

1st task aku, senduk nasi pastu susun kat atas meja..pastu tuangkan kuah kat pinggan bebudak ni..menu malam tu adalah nasi ayam..memang sedap ah..mostly kem2 yang aku pergi, dia tak jaga sangat makanan..kebersihan tu still ada..tapi mostly makanan kat kem tak sedapla..tak cukupla..macam2 ah..tapi kat kem ni,dah r sedap,banyak lak tuh..kalau masak tak cukup pon, kem tu akan masak jugak sampai cukup..huhu..

dah2,cukup dengan intro (kowt)..aku nak citer benda ni je..lepas aku tuangkan sup kat bebudak ni ngan penuh kekontolan kekontrolan ala2 perempuan melayu terakhir,diorang cakap trime kaseh kak..ya Allah..sejuk ati mak ni,nyah..buat aku lagi suka nak wat kerja2 cmtu..*padahal ko tuang sup je pownn :-p
tapi, serius weyh..sojukkk ati den ni haa..sepanjang malam tu aku senyum je..even jadi pembantu imran the magician fasi pon aku senyummmmm je..betul r orang cakap..bila cakap terima kasih, bole sejukkan ati orang tu..hehe..selama ni aku dk cakap thanx sebab fikir nak beradab je..tak taw lak ade sebab2 rasionalnya di situ..huhu..

kalau la kat upnm ni adala wat cmni, ari2 fitik pon takpe..ayat nk poyo je..hohoho..tak moh haku de aih..hehehe

Tuesday, March 22, 2011

musykil2...

aku heran la ngan member aku yang sorang ni..takde r rapat ngan dia pon..he's just someone that i know..

malam semalam tengah takde keje,aku dok blogwalking la..baca punya baca,aku baca r blog pompuan sorang ni..aku ngaku aku memang selalu baca blog dia..member yang aku cakap awal2 tadi memang suka kutuk2 pompuan ni..



selalunya memang camni la lebey kurang pompuan tu kena maki2..haha..benda ni memang da lama aku perasan..yang ni aku tak heran r sebab memang dia lelaki yang paling prefect PERFECT kat dunia ni..perfect pon tak macam dia..maleh nak amek port..walaupon dengan mempublishkan entri ni,secara tak langsungnya MAYBE aku da amek port,sorry la ye..seriously,aku bukan nak menyibuk..sumpah aku taknak menyibuk tapi komen2 kat dia yang menarik perhatian aku..



komen2 ni je aku crop je sebab yang lain biaq pi depa la..dua menatang kat atas ni r..aku taw r ko budak tuuutttttttttttt..nak main hentak2 orang..*mintak maaf kepada budak2 tuuuttttttttttt yang lain..

tapi....hello mister...
perlu ke ko bawak satu kampung untuk hentak this one chick?

nampak tak kemusykilan aku ni?ok,maybe just nak gertak ke ape ke..or memang nak tibai betul2..kalau gertak sekali pon......


tapi,sekali lagi.....
perlu ke bawak satu kampung??
lemah sangat ke ko ni?*sori,ini bukan cabaran.sekadar pertanyaan..adehhh,serius buat malu seyh..buat malu ko sebagai seorang a***r, buat malu ko sebagai seorang lelaki..kalau lelaki nak lempang pompuan pon orang da cakap dayus,ni pulak nak bawak satu kampung hentak pompuan tu..kesiannnnnnnnnnn....

ooo kesiaaaannnnnnnnnnnn.....(buat gaya P.Ramlee dalam cerita Madu 3..hohoho)

Saturday, March 19, 2011

tag..apa motifnye tah,haku pon tak taw

aku ditag oleh bdk pendek..dah lama dah budak ni tag aku..rasa cam malas je nak layan..tetiba pagi ni rajin lak..takde keje kowt..padahal esaimen ko tak wat2 lak an..haa,yang tu aku tak pernah rajin..hohoho..menatang ni pakcikim yang buat..rajin lak dia buat menatang ni an..yela2,aku wat ni haa..

1] Ucapan Anda ?

aku nak cakap mekaseh kat pakcikim sebab buat award ni walaupon tak dapat hadiah..kalau dia tak buat,kompom2 la aku xdapat,ye x?

2] Berikan 4 ciri gurl/boy idaman untuk dijadikan wife/husband
  1. tak pendiam..takde la aku bercakap sorang2 nanti
  2. sporting..boleh la aku dapat apa yang aku nak..ngehehehe
  3. takde jeles2..takde r aku nak kena fikir perasaan dia..hohoho
  4. tak mengongkong..takde r aku kena control nanti
maka dengan ini,kesimpulannya adalah orang tu mestilah cacat pemikiran(kowt)..

3] Berikan satu tips untuk kekalkan relationship korang dengan partner korang
relationship ape?lain jenis,lain caranya..

4] Pernah anda jumpa doa pendekat jodoh & putus cinta?
tak pernah pon..doa buat suami bertambah sayang ada r..

5] Letakkan 10 link pilihan anda & tell them they has won this award..
  1. g-he
  2. raja nage
  3. kaklong nesa
  4. cika
  5. bdk kecik
  6. stuart
  7. daen
  8. jazrin che jamal
  9. tok bilal rancak
  10. ni je yang aku mampu nak tag..aku tak banyak nak blogwalking..sesapa nak buat 2,buat je ah..takyah nak tunggu orang tag..huhu

Tuesday, March 15, 2011

i'm soo sorry..wuwuwu

dear DAEN,

sorry for not wishing your birthday..aku betol2 tak pasan arini 14 mac weyh..
memang sorry giler babi punya ah..warghhh!!!!i forgot my own bestfren's birthday..wuwuwuwu..
the thing is mati2 aku ingat an besday ko esok weyh..betol..tak tipuuuuu..wuwuwu
notification pasal besday kat pesbuk plak,aku tak tengok sangat..dengan line wifi macam haram jay nye..memang nak cepat setel2 kat pesbuk la jawabnye..
arini 2-3kali aku tengok kat kalendar nset aku nak make sure aku tak lupa besday ko esok..
bila ko komen kt status aku,cakap aku tak wish ko,aku da blurr dah..
dengan penuh keyakinan aku nak cakap esok besday ko, tetiba aku teringat tarikh yang aku isi kat borang report sick arini iaitu 14 mac 2011..(arini aku report sick aw)..wuwu
baru la datang kat palehotak aku ni yang arini 14hb..
WARRGGGHHHHHHH!!!!!

aduhhhh..besday member baik aku arini..waaaaaaaaaaaaaa
i'm da worst bezfren ever..sori la beb..ko taw aku sayang ko an..(cilok ayat abg dagu sket)..hehehe



ok r..nak gtaw ni..perkenalan kita yang pertama pada 6 feb 2006 iaitu pada tarikh kita daftar kat sttj..
kita duk sekelas sampai la habis spm..stay kat aspuri sesama..bezanya ko duduk kt aspuri secara halal n aku menyeludup..hehehe..budak2 ni taw ade orang seludup masuk tapi tak dapat detect sape orangnye..hee..
pepandai secure r an,ye x..



da habis spm,kite still hang out sesama..still g sekolah petang2 untuk mencapap mengajar..
ko ajar basketball,aku ajar kawad kaki..until one time we had a fight..a BIG fight..
dah tu ada pulak makhluk yang tak taw malu ambil kesempatan masa kita bertumbuk gaduh 2...ada ka patut makhluk tu cakap kita gaduh sebab dia..pipette betol..sebab perselisihan faham tu la yang wat aku sedar yang aku jato chenta hati lesbo sayang sangat kat ko..hahaha..

sori,terbebel lak kat ko dengan crite2 lama..

so,
HAPPY 21st BIRTHDAY NURULAIN ABD RAHMAN!!!!

nurulain abd rahman..

Sunday, March 13, 2011

kenangan...

couple of last nite i went to picc (putrajaya international convention centre)..entah betul ke tak..tapi kalau ikut logik akal fikiran,betul la tu kowt..shantek kowtttt view dia..

view from picc

aku g sana sebab ada final pidato antarabangsa bahasa melayu..ko bayangkan r tengok orang bukan melayu..berpidato dalam bahasa melayu..rasa macam perghhhhhh..giller bhai..negara yang masuk final..rusia,singapore,brunei,malaysia,turki,korea,australia ngan china..eskaited kowt.. haaa


ada dua kategori :
  • nusantara
  • antarabangsa
untuk kategori nusantara,
1st place  : malaysia
2nd place : brunei
3rd place : singapore

kategori antarabangsa plak,
1st  : istanbul, turki
2nd : rusia
3rd : australia


from turki

asalnya aku da terasa ngantok tengok menatang tu..benda yang membuatkan aku segar bugar adalah pemidato singapore..hensem dowhhhhhhhhhhhhh..terus segar aku..nak wat camne, abg dagu tak sehensem dia..hihihi..

well, ko memang tak hensem mana pon..hoho

note to abg dgu :p
kanda,jangan marah dinda ya..dinda memang xpernah cakap kanda hensem pon..kanda sendiri yang perasan dinda fikir kanda hensem..ngeh4

so, lepas budak singapore tu da setel,aku still bukak mata hoping there's someone yang henshemmmm..hee..
ok sori,,tu hanya selingan je..


the main reason why i like going to the event like this, (even aku tak paham isi-isi penting n aku just suka tengok cara penyampai diorang,how they interact with the audience) is because i miss dancing..only god knows how much i miss that..dalam event2 camni,sama ada masa pembukaan ataupun penutup,mesti akan ada persembahan kebudayaan..lagi2 event antarabangsa kan..huhu..

aku rindu sangat2 nak menari cam dulu2..macam masa aku sekolah..macam masa pembukaan SUKMA 2004..masa jamuan ulangtahun kelab kebudayaan smk puteri..

masa 1st reunion SMTTJ..masa lawatan yang dipertuan besar n9.. masa makan malam beradat..god i miss dancing with u guys..


ngan budak zapin

bebudak canggung

masa function penutup lfi,lku..ladies nite..

amek ko..abes semua event yang aku pernah menari aku listkan..sikit je kan?so,masa sekolah dulu,aku fikir memang nak masuk kelab2 cmni r..even lepas aku masuk upnm ni,dapat jugak masuk tari waris..mulanya,ok..seronok..then,dengan ketibaan nc baru (tapi sekarang da choww bebeh)..dia tak benarkan kadet menari sebab kitorang kat sini nak train jadi askar,bukan nak jadi bapok..babi hutan ape..aku jadi keras kang,da takde sifat keperempuanan lak kang..ingat aku jantan ke nak bapok2 ni?it's da only thing that can make me look perempuan yang ayu,u know..

ayu ke?
skali pandang,cam bapok pulak T__T


sebab aku rindu r aku suka pergi kat event2 cenggini..wuwuwu..
malam 2, aku tengok dancers dia, teringat betapa enjoynya aku..the only time i'm enjoying myself on the stage is when i dance..doesnt matter if there's somebody's there or not..masa tu la aku leh jadi selembut2 perempuan melayu terakhir without someone laughing at me..setiap kali aku cakap aku rindu sangat nak menari, semua orang gelak..well, most of them la..wuwuwu

dpt jd background dancer pon jd la weyh..

so, malam tu aku aku snap gambar guna nset belalang..tengkiu belalang...hehehe..nak pkai nset aku, camera cikai lak..kambing tol cino jual nset tu..ye2 kte 5MP..burette tol..








rasa cam meriah je an..huhu

nyesal gak r..aku tak banyak amek gambar2 kitorg perform dulu..tu je la yang aku ada..gambar masa YDP n9 2 pon bdk2 ni tak bagi2 pon kat aku lagi..huhu..video pon,cakap nak bagi copy kat semua..sampai laa ni tak dapat2 aih..

Monday, February 28, 2011

jadual pada minggu ini..

minggu ni memang pack la siottttt...walaupon ramai je orang lain yang pack jugak,tapi aku jarang nak rase pack2 ni..bila da pack sangat,aku jadi tak taw nak wat ape...ape yang kena wat dulu..sebab semua cam penting je..huhu

selasa - test analog
rabu - test enterporno enterpreneur
khamis - test measurement..

senarai assignment yang kena hantar,due date : 4 mac 2011 a.k.a jumaat ni :-
  • analog
  • enterpreneur on usahawan luar negara
  • digital design


tambahan lak isnin ni kena hantar esaimen statistik..wuwuwu..uihhhh,kejutan budaya aku (ada kena mengena ke?-_-")..da tahun 2 kat u ni baru skang ni ko nak rase pack??


p/s : will be updating about masum circuit 1 n 2,also scuba diving dan jugak apa yang aku dk counting days tu....walaupon benda tu da b'janggut punya hal r...huhu