Tuesday, March 22, 2011

musykil2...

aku heran la ngan member aku yang sorang ni..takde r rapat ngan dia pon..he's just someone that i know..

malam semalam tengah takde keje,aku dok blogwalking la..baca punya baca,aku baca r blog pompuan sorang ni..aku ngaku aku memang selalu baca blog dia..member yang aku cakap awal2 tadi memang suka kutuk2 pompuan ni..



selalunya memang camni la lebey kurang pompuan tu kena maki2..haha..benda ni memang da lama aku perasan..yang ni aku tak heran r sebab memang dia lelaki yang paling prefect PERFECT kat dunia ni..perfect pon tak macam dia..maleh nak amek port..walaupon dengan mempublishkan entri ni,secara tak langsungnya MAYBE aku da amek port,sorry la ye..seriously,aku bukan nak menyibuk..sumpah aku taknak menyibuk tapi komen2 kat dia yang menarik perhatian aku..



komen2 ni je aku crop je sebab yang lain biaq pi depa la..dua menatang kat atas ni r..aku taw r ko budak tuuutttttttttttt..nak main hentak2 orang..*mintak maaf kepada budak2 tuuuttttttttttt yang lain..

tapi....hello mister...
perlu ke ko bawak satu kampung untuk hentak this one chick?

nampak tak kemusykilan aku ni?ok,maybe just nak gertak ke ape ke..or memang nak tibai betul2..kalau gertak sekali pon......


tapi,sekali lagi.....
perlu ke bawak satu kampung??
lemah sangat ke ko ni?*sori,ini bukan cabaran.sekadar pertanyaan..adehhh,serius buat malu seyh..buat malu ko sebagai seorang a***r, buat malu ko sebagai seorang lelaki..kalau lelaki nak lempang pompuan pon orang da cakap dayus,ni pulak nak bawak satu kampung hentak pompuan tu..kesiannnnnnnnnnn....

ooo kesiaaaannnnnnnnnnnn.....(buat gaya P.Ramlee dalam cerita Madu 3..hohoho)

Saturday, March 19, 2011

tag..apa motifnye tah,haku pon tak taw

aku ditag oleh bdk pendek..dah lama dah budak ni tag aku..rasa cam malas je nak layan..tetiba pagi ni rajin lak..takde keje kowt..padahal esaimen ko tak wat2 lak an..haa,yang tu aku tak pernah rajin..hohoho..menatang ni pakcikim yang buat..rajin lak dia buat menatang ni an..yela2,aku wat ni haa..

1] Ucapan Anda ?

aku nak cakap mekaseh kat pakcikim sebab buat award ni walaupon tak dapat hadiah..kalau dia tak buat,kompom2 la aku xdapat,ye x?

2] Berikan 4 ciri gurl/boy idaman untuk dijadikan wife/husband
  1. tak pendiam..takde la aku bercakap sorang2 nanti
  2. sporting..boleh la aku dapat apa yang aku nak..ngehehehe
  3. takde jeles2..takde r aku nak kena fikir perasaan dia..hohoho
  4. tak mengongkong..takde r aku kena control nanti
maka dengan ini,kesimpulannya adalah orang tu mestilah cacat pemikiran(kowt)..

3] Berikan satu tips untuk kekalkan relationship korang dengan partner korang
relationship ape?lain jenis,lain caranya..

4] Pernah anda jumpa doa pendekat jodoh & putus cinta?
tak pernah pon..doa buat suami bertambah sayang ada r..

5] Letakkan 10 link pilihan anda & tell them they has won this award..
  1. g-he
  2. raja nage
  3. kaklong nesa
  4. cika
  5. bdk kecik
  6. stuart
  7. daen
  8. jazrin che jamal
  9. tok bilal rancak
  10. ni je yang aku mampu nak tag..aku tak banyak nak blogwalking..sesapa nak buat 2,buat je ah..takyah nak tunggu orang tag..huhu

Tuesday, March 15, 2011

i'm soo sorry..wuwuwu

dear DAEN,

sorry for not wishing your birthday..aku betol2 tak pasan arini 14 mac weyh..
memang sorry giler babi punya ah..warghhh!!!!i forgot my own bestfren's birthday..wuwuwuwu..
the thing is mati2 aku ingat an besday ko esok weyh..betol..tak tipuuuuu..wuwuwu
notification pasal besday kat pesbuk plak,aku tak tengok sangat..dengan line wifi macam haram jay nye..memang nak cepat setel2 kat pesbuk la jawabnye..
arini 2-3kali aku tengok kat kalendar nset aku nak make sure aku tak lupa besday ko esok..
bila ko komen kt status aku,cakap aku tak wish ko,aku da blurr dah..
dengan penuh keyakinan aku nak cakap esok besday ko, tetiba aku teringat tarikh yang aku isi kat borang report sick arini iaitu 14 mac 2011..(arini aku report sick aw)..wuwu
baru la datang kat palehotak aku ni yang arini 14hb..
WARRGGGHHHHHHH!!!!!

aduhhhh..besday member baik aku arini..waaaaaaaaaaaaaa
i'm da worst bezfren ever..sori la beb..ko taw aku sayang ko an..(cilok ayat abg dagu sket)..hehehe



ok r..nak gtaw ni..perkenalan kita yang pertama pada 6 feb 2006 iaitu pada tarikh kita daftar kat sttj..
kita duk sekelas sampai la habis spm..stay kat aspuri sesama..bezanya ko duduk kt aspuri secara halal n aku menyeludup..hehehe..budak2 ni taw ade orang seludup masuk tapi tak dapat detect sape orangnye..hee..
pepandai secure r an,ye x..



da habis spm,kite still hang out sesama..still g sekolah petang2 untuk mencapap mengajar..
ko ajar basketball,aku ajar kawad kaki..until one time we had a fight..a BIG fight..
dah tu ada pulak makhluk yang tak taw malu ambil kesempatan masa kita bertumbuk gaduh 2...ada ka patut makhluk tu cakap kita gaduh sebab dia..pipette betol..sebab perselisihan faham tu la yang wat aku sedar yang aku jato chenta hati lesbo sayang sangat kat ko..hahaha..

sori,terbebel lak kat ko dengan crite2 lama..

so,
HAPPY 21st BIRTHDAY NURULAIN ABD RAHMAN!!!!

nurulain abd rahman..

Sunday, March 13, 2011

kenangan...

couple of last nite i went to picc (putrajaya international convention centre)..entah betul ke tak..tapi kalau ikut logik akal fikiran,betul la tu kowt..shantek kowtttt view dia..

view from picc

aku g sana sebab ada final pidato antarabangsa bahasa melayu..ko bayangkan r tengok orang bukan melayu..berpidato dalam bahasa melayu..rasa macam perghhhhhh..giller bhai..negara yang masuk final..rusia,singapore,brunei,malaysia,turki,korea,australia ngan china..eskaited kowt.. haaa


ada dua kategori :
  • nusantara
  • antarabangsa
untuk kategori nusantara,
1st place  : malaysia
2nd place : brunei
3rd place : singapore

kategori antarabangsa plak,
1st  : istanbul, turki
2nd : rusia
3rd : australia


from turki

asalnya aku da terasa ngantok tengok menatang tu..benda yang membuatkan aku segar bugar adalah pemidato singapore..hensem dowhhhhhhhhhhhhh..terus segar aku..nak wat camne, abg dagu tak sehensem dia..hihihi..

well, ko memang tak hensem mana pon..hoho

note to abg dgu :p
kanda,jangan marah dinda ya..dinda memang xpernah cakap kanda hensem pon..kanda sendiri yang perasan dinda fikir kanda hensem..ngeh4

so, lepas budak singapore tu da setel,aku still bukak mata hoping there's someone yang henshemmmm..hee..
ok sori,,tu hanya selingan je..


the main reason why i like going to the event like this, (even aku tak paham isi-isi penting n aku just suka tengok cara penyampai diorang,how they interact with the audience) is because i miss dancing..only god knows how much i miss that..dalam event2 camni,sama ada masa pembukaan ataupun penutup,mesti akan ada persembahan kebudayaan..lagi2 event antarabangsa kan..huhu..

aku rindu sangat2 nak menari cam dulu2..macam masa aku sekolah..macam masa pembukaan SUKMA 2004..masa jamuan ulangtahun kelab kebudayaan smk puteri..

masa 1st reunion SMTTJ..masa lawatan yang dipertuan besar n9.. masa makan malam beradat..god i miss dancing with u guys..


ngan budak zapin

bebudak canggung

masa function penutup lfi,lku..ladies nite..

amek ko..abes semua event yang aku pernah menari aku listkan..sikit je kan?so,masa sekolah dulu,aku fikir memang nak masuk kelab2 cmni r..even lepas aku masuk upnm ni,dapat jugak masuk tari waris..mulanya,ok..seronok..then,dengan ketibaan nc baru (tapi sekarang da choww bebeh)..dia tak benarkan kadet menari sebab kitorang kat sini nak train jadi askar,bukan nak jadi bapok..babi hutan ape..aku jadi keras kang,da takde sifat keperempuanan lak kang..ingat aku jantan ke nak bapok2 ni?it's da only thing that can make me look perempuan yang ayu,u know..

ayu ke?
skali pandang,cam bapok pulak T__T


sebab aku rindu r aku suka pergi kat event2 cenggini..wuwuwu..
malam 2, aku tengok dancers dia, teringat betapa enjoynya aku..the only time i'm enjoying myself on the stage is when i dance..doesnt matter if there's somebody's there or not..masa tu la aku leh jadi selembut2 perempuan melayu terakhir without someone laughing at me..setiap kali aku cakap aku rindu sangat nak menari, semua orang gelak..well, most of them la..wuwuwu

dpt jd background dancer pon jd la weyh..

so, malam tu aku aku snap gambar guna nset belalang..tengkiu belalang...hehehe..nak pkai nset aku, camera cikai lak..kambing tol cino jual nset tu..ye2 kte 5MP..burette tol..








rasa cam meriah je an..huhu

nyesal gak r..aku tak banyak amek gambar2 kitorg perform dulu..tu je la yang aku ada..gambar masa YDP n9 2 pon bdk2 ni tak bagi2 pon kat aku lagi..huhu..video pon,cakap nak bagi copy kat semua..sampai laa ni tak dapat2 aih..