Friday, May 20, 2016

jealousy..

because of your irrational jealousy,
someone might get spit in their food or drinks 

because of your irrational jealousy,
someone might get a bad haircut 

because of your irrational jealousy,
someone might lose a friend 

because of your irrational jealousy,
someone might lose a best friend 

whatever it is,
because of your irrational jealousy,
someone will have to pay the price

Saturday, January 9, 2016

common courtesy..

ni bukan pasal nk banned kaum sendiri ke apa..please keep an open mind..this is just my observation..why do MOST girls/women don't have manners like MOST men do?tak expect pon korang jadi gentleman ke ape..but come on la..basic manners kott..bila aku suarakan,hal kecik pon nk bising2 ke?memang la hal kecik, but manners do come in those little things..just a simple gesture can make someone's day..ini cuma atas pemerhatian aku okay..

situasi 1:
when i was in a restroom..berdiri depan pintu jamban (tunggu turn)..still ada ruang between me and the door supaya org lain boleh lalu lalang..bila pintu jamban tu da terbukak, i was thinking to let the girl next to me to go since she was there first..it's just that she was queuing at the next bathroom stall..tapi belum sempat aku nak offer,that girl terus masuk without looking at me or any gesture..although memang niat aku nak bagi die laluan dulu,tapi memang kuang haja la potong queue orang citenye..nak kata desperate, tak pulak aku nampak..u see,simple thing n manners 

situasi 2:
kawan aku bukak pintu untuk keluar dari palm mall dan dalam masa yg sama, ramai orang nak masuk..the first 3 girls dengan selambanya masuk dekat pintu yg kawan aku tu dah tarik without looking at her,so much as smiling or say thank u..the 4th person is a guy,and when he saw my friend was 'holding' the door for them,he entered and hold the door for my friend so that she can get out..nampak tak nampak tak?

situasi 3:
when driving on a small road yg hanya satu kereta sahaja yg boleh lalu..dua kereta pon masih boleh muat cuma sempit r..this happens most of the times..aku bagi laluan untuk kereta from the opposite direction first..it is a common courtesy to raise your hand as a thank you..tak mengharap pon, ini cuma pemerhatian aku sahaja..99.9% yang buat macam tu adalah lelaki..the other 0.1% adalah perempuan..sepanjang beberapa tahun  aku start drive kereta dan memerhati peoples' manner on the road, when it comes to bagi laluan, boleh kira dengan jari tangan je berapa orang perempuan yg reti berterima kasih..

*come on girls..have some manners..jangan buat muka kerek..make someone's day..and remember, manners maketh man..

Tuesday, October 13, 2015

kawan..

u once said,jangan tipu kawan..tipu family takpe..because family will always be there for you no matter what..kalau tipu kawan,ko boleh hilang kawan tu..

aku tak pernah suruh kau cerita kat aku pasal hidup kau sebab memang none of my effin business pon..tapi apa yg aku expect adalah tak tipu aku dengan cerita2 kau..u are the one who tells me 'everything' <kononnya> to begin with..pastu,bila dah kantoi,ko boleh jawab "sori aku tipu ko..tu hal peribadi aku"..what the fuck man! i never fucking ask in the fucking first place!!

what ticks me off the most is you're the one who said,jangan tipu kawan..so,aku rase aku da boleh faham dah kat mana tempat aku dalam hidup ko..well,actually I don't know..but I'm sure as hell it is not friend..

aku still sayang ko macam kawan aku,but sadly, the feeling is not mutual..it hurts 

Saturday, July 18, 2015

bekam..

kami beradik nak buat bekam kat kampung *kebetulan masa tu kat kampung..kakteh (my sister) pon dok menggesel kat bahu mak aku umpama kucing menggesel2 dikaki mengajak jom kita berbekam..the thing is that our mother is deadly afraid of needles and of course lah beliau akan menolak mentah2 ajakan dan geselan anak perempuan bongsunya itu..dijawabnya

arwah ayah ngoh dulu meninggal lepas gi berbekam taw

*ayah ngoh baru meninggal dalam 2 minggu lepas sebab paru2 berair..i was like ape kena mengena dengan berbekam..and she said takde kena mengena pon..tapi punya la taknak berbekam tu,sampai boleh beliau cakap cmtu..choii sangat mak aku ni taw..apak aku pon cakap

umi cakap ni serupa gak dengan orang yg mati tu semua sebab gi klinik/hospital..kalau diorang gi hospital r

p/s: k ar..nak pi main mercun..babai..kikiki



Friday, August 15, 2014

clearance

makin hari aku makin rindu kat ko..sejak kebelakangan ni, almost everyday aku dok ingat kat ko..nak gayut ngn ko..banyak sangat cerita yg aku excited nak cerita..tapi takpe..aku paham yg memang semua ni berpunca daripada aku jugak..i'm sorry for that and it is selfish for me to you for wanting us to be friends after all i've put u through..

yang paling over skali rasanya is aku da start mimpikan ko..rasa macam, ini sudah lebey neyh..smpai masuk mimpi..huhu..masa dalam mimpi tu, u called me because u knew i was nearby and u invited me to grab a drink..masa tu aku rasa happy sangat because i thought that i've lost you forever..da happy2 tu, wassap group extendables pon masuk untuk ajak gi breakfast sebelum buat clearance and i'm back to the real world..and yes, i do have lost you forever..and i'm sorry for bringing this on us..


and yes,i'm back in upnm untuk buat clearance after a month aku ternak lemak kat rumah..and by ternak lemak means i do really ternak lemak kat rumah..berat aku naik lagiiii..warghhh!!! and now berat aku da cecah 45kg..sudah lebih berat dari mira ketot..tak boleh jadi ni..and masa raya aritu ade la aku pakai baju kebaya yang agak besar..well,takdela besar mane pon,cuma boleh di alter lagi r untuk jadi lagi nice..and u know what my mom said.. "tak alter pon ok je umi tengok..sume orang kate ok..lagipon, nnti kakyong gemok jugak lepas ni sebab dah tak excercise kan.." uihhhh..omak den ni memang berdoa untuk den gomok ko apo..da hepi lettew dio da buleh pakai baju kurung anak2 pompuan dio yg lain,except for me..muhahahaha..oh tidakkk..akan aku pastikan aku excercise bila ade mase nanti..errrr harap2 boleh r kot *walawpon masa kat upnm ni aku berjaya secure dari segala aktiviti yg mengeluarkan peluh selama 3 sem..ngeee

and now, aku da melalut pulak..cito ea nk cakap clearance tu..tengah buat clearance, tetiba kitorang dikehendaki buat medical checkup..kot la pikir memang procedure untuk keluar baris..tapi kitorang diberi borang tatademmot and kepala borang tu dimasukkan ke pasukan simpanan..doktor tengok tajuk form tu,teros r die cakap kena buat full tatademmot sebab ni nak dimasukkan ke pasukan lain..and we were like kepala hotak die..ko *merujuk kepada pihak ATM* nak buang kitorang,pastu nak kitorang masuk wataniah?bulu jembut tol..palapes pon training 3tahun boleh tauliah lt muda, kami2 yg 6tahun ni, tak dapat tauliah and masuk pasukan simpanan..memang tak la kannnn..cip cakap cek biase2 je, tapi doktor still nak buat tatademmot sebab kepala borang tuh..tapi tah camne tah diorang cakap kat doktor tu, takdela kena buat..hohoho..sekarang, borang clearance da setel,esok pulang ke kampung halaman masing2, dan tunggu je la dipanggil balik untuk buat ic..in the mean time,ayuh kita cari keje!!!sape nak bayar ASB aku woihhh..